Πόσο διαρκεί το Wasabi; Το Wasabi πάει άσχημα;

Αν διοργανώνετε ένα πάρτι σούσι ή σασίμι στο σπίτι Ξέρεις ότι υπάρχει ένα πράγμα χωρίς το οποίο δεν μπορείς να ζήσεις, ναι, το αιχμηρό καρύκευμα wasabi που ξεσηκώνει την περίεργη πράσινη μύτη.

Η πικρή γεύση μπορεί να είναι αφόρητη για μερικούς ανθρώπους. Αλλά για όσους αγαπούν το wasabi, δεν θα αλλάξουν ποτέ γνώμη.

Το Wasabi, ή ιαπωνικό χρένο, είναι ένα σκληρό φυτό που χρησιμοποιείται ως πικάντικο καρύκευμα για την ιαπωνική κουζίνα.

αλλά με τα χρόνια Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αγαπούν αυτό το πικάντικο φαγητό. και για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης Επί του παρόντος, έχει καλλιεργηθεί εμπορικά σε πολλές χώρες. συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, της Νέας Ζηλανδίας, της Κίνας και της Κορέας.

Εκτός από το ιαπωνικό φαγητό Το Wasabi ταιριάζει επίσης καλά με μια ποικιλία από πιάτα. και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μαγειρέψετε μια ποικιλία πιάτων Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε ζυμαρικά, τσιπς μπριζόλας, dressing wasabi για σαλάτες και ντιπ πίτσας.

Πιθανότατα θέλετε να εφοδιάσετε το φαγητό σας με καλό wasabi, οπότε ας απαντήσουμε στην ερώτηση, “Πόσο καιρό διαρκεί το wasabi;”

Πόσο διαρκεί το wasabi; Το Wasabi είναι κακό;

Η φρέσκια ρίζα wasabi έχει μικρότερη διάρκεια ζωής από την επεξεργασμένη. Τα ριζώματα θα διαρκέσουν έως και 2 εβδομάδες στο ψυγείο, και όταν χαλάσουν, θα είναι μαλακά και λεία χωρίς κανένα τσούξιμο.

Το Wasabi είναι ακριβό ακόμα και στην Ιαπωνία. Οι περισσότερες σάλτσες και σκόνες wasabi στην αγορά δεν είναι αληθινές. Είναι ένα μείγμα από moringa, μουστάρδα, τεχνητά χρώματα και αρώματα. Το ποιοτικό wasabi είναι σίγουρα μια εξαιρετική γεύση.

Το λάδι Wasabi είναι ένα άλλο εξαιρετικό προϊόν wasabi. Συνήθως περιχύνεται με ψάρια, πατάτες ή τηγανητά λαχανικά.

Αν και λιγότερο δημοφιλής από τη μορφή πάστας ή σκόνης. Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων.Το λάδι Wasabi παρατείνει επίσης τη διάρκεια ζωής ακόμη και όταν χρησιμοποιείται σε άλλες σάλτσες.

Για παράδειγμα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι η μαγιονέζα και η σάλτσα ταρτάρ που παρασκευάζονται με 11% λάδι wasabi είχαν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Μπορεί να αποθηκευτεί έως και 8 εβδομάδες σε θερμοκρασίες έως 30oC.Από την άλλη, οι σάλτσες με χαμηλά επίπεδα wasabi είναι ασταθείς ακόμα και στους 4oC.

Η σκόνη και η πάστα wasabi έχουν ημερομηνία Στην ετικέτα αναγράφεται η ένδειξη «Κατανάλωση πριν» ή «χρήση πριν». εάν αποθηκευτεί σωστά Η σκόνη θα έχει μέγιστη διάρκεια ζωής 6 έως 12 μήνες μετά την ημερομηνία επιβεβαίωσης.

Όσο για την πάστα wasabi, θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες έως 3 μήνες, αν και η σκόνη neem δεν χρειάζεται ψύξη ή κατάψυξη. Αλλά η πάστα wasabi επωφελείται από την ψύξη ή την κατάψυξη.

Αυτό συμβαίνει επειδή η πάστα wasabi είναι υγρή και λειτουργεί καλύτερα σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Σε αντίθεση με τη σκόνη wasabi

Το Wasabi θα διαρκέσει περισσότερο από το «καλύτερο μέχρι» ραντεβού, αλλά δεν θα έχει τόσο πικάντικη γεύση όταν είναι φρέσκο. Αν θέλετε να απολαύσετε πλήρως το wasabi Φάτε φρέσκο ​​wasabi

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν το wasabi είναι κακό;

Αν σου χαλάσει το wasabi Θα αλλάξει όψη, μυρωδιά και γεύση.

Η φρέσκια ρίζα neem χάνει το τραγανό της και γίνεται μαλακό. Καθώς λήγει, η γεύση και η πικάντικη γεύση του αρχίζουν να μειώνονται.

Επιπλέον, όταν σας χαλάσει το wasabi τυχόν οφέλη για την υγεία Το φρέσκο ​​wasabi δεν είναι πλέον χρήσιμο.

Είναι ενδιαφέρον ότι, σύμφωνα με το Healthline, το wasabi έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Οι χημικές ενώσεις γνωστές ως ισοθειοκυανικά ή ITCs, έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της τροφικής δηλητηρίασης.

Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των οστών και του εγκεφάλου. προάγει τη μείωση του λίπους και έχει ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου

Ωστόσο, τα περισσότερα wasabi που βλέπουμε στην αγορά δεν είναι αληθινά. Επειδή το υποκείμενο του πραγματικού wasabi είναι δύσκολο και ακριβό στην καλλιέργεια.

Αυτό που μας έχει μείνει είναι ψεύτικη σκόνη neem και μια πάστα από απλή μορίνγκα, σκόνη μουστάρδας, τεχνητά χρώματα και αρωματικά.

Η έτοιμη σκόνη neem και η πάστα τσίλι σίγουρα θα διαρκέσουν περισσότερο από το φρέσκο ​​neem.

Γιατί μέσα από τη διαδικασία και αναμεμειγμένα με συντηρητικά. Ωστόσο, επιδεινώνονται και μετά την υπέρβαση της διάρκειας ζωής τους.

Η σκόνη Bad Neem μπορεί να αλλάξει χρώμα και μυρωδιά. Μπορεί να δείτε ανάπτυξη φυκιών στο αλεύρι σας όταν αποθηκεύεται ακατάλληλα.

Τα συμπτώματα μιας κακής πάστας wasabi είναι αρκετά εμφανή. Θα παρατηρήσετε τα μπαχαρικά wasabi ξεχωριστά από το νερό στο κουρκούτι. Θα έχει πικάντικη μυρωδιά και funky γεύση όταν χαλάσει.

συμπέρασμα

Εκτός αν η τροφή σας είναι κατάλληλη για ζύμωση. Είναι καλύτερο να το διατηρείτε φρέσκο. είναι αλήθεια Ειδικά αν είχατε ποτέ wasabi root. Θα χάσετε όλα τα διατροφικά του οφέλη.

Φροντίστε να αποθηκεύσετε σωστά το wasabi σας.

αεροστεγές δοχείο Πλαστικές σακούλες αποθήκευσης με φερμουάρ και σωστή ψύξη Είναι σημαντικό να παραταθεί η διάρκεια ζωής των τροφίμων. Δεν θέλετε να χάσετε αυτή τη νόστιμη απόλαυση πρόωρα.

ώρα προετοιμασίας 15 λεπτά

χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

συνολικός χρόνος 30 λεπτά

τι χρειάζεται

  • wasabi
  • Αεροστεγές δοχείο ή τσάντα με φερμουάρ
  • Ετικέτες και σήματα

συμβουλή

  1. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό για να δείτε πόσο θα διαρκέσει.
  2. Επισημάνετε τα δοχεία σας με περιεχόμενο και ημερομηνίες και παρακολουθήστε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε!
  3. Φροντίστε να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. (ψυγείο ή ντουλάπι)

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Comment