Πόσο διαρκεί το αλεύρι ολικής αλέσεως; Το αλεύρι ολικής αλέσεως κάνει κακό;

Το αλεύρι ολικής αλέσεως συχνά προτιμάται από το κανονικό λευκό αλεύρι λόγω των πρόσθετων πλεονεκτημάτων του για την υγεία.

Με τη σημερινή αυξανόμενη ανησυχία για την υγιεινή διατροφή, Η επιλογή αλεύρι ολικής αλέσεως αντί για κανονικό λευκό αλεύρι μπορεί να κάνει θαύματα.

Το άμυλο είναι ένα συστατικό τροφής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αμέτρητες συνταγές. Από γλυκά αρτοσκευάσματα μέχρι πικάντικο σκόρδο και τυρί naan, μάφιν και τηγανίτες.

Η αλλαγή ταχύτητας από απλό λευκό αλεύρι σε αλεύρι ολικής αλέσεως δεν θα περιορίσει τις γαστρονομικές σας περιπέτειες ούτε θα σας στερήσει νόστιμο φαγητό.

Υπάρχουν πολλές συνταγές με αλεύρι ολικής αλέσεως που προσθέτουν οφέλη για την υγεία.

Τόσο το απλό λευκό αλεύρι όσο και το αλεύρι ολικής αλέσεως έχουν την ίδια ποσότητα θερμίδων. Αλλά το σπουδαίο με το σιτάρι ολικής αλέσεως είναι ότι έχει το πρόσθετο όφελος από φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Θέλω λοιπόν να μάθω πόσο διαρκεί το αλεύρι ολικής αλέσεως; μπορούμε να βρούμε

Πόσο διαρκεί το αλεύρι ολικής αλέσεως; Είναι κακό το αλεύρι ολικής αλέσεως;

Το αλεύρι ολικής αλέσεως έχει μικρότερη διάρκεια ζωής από το κανονικό λευκό αλεύρι. Είναι λόγω της μεθόδου επεξεργασίας.

Το απλό λευκό αλεύρι περιέχει μόνο αμυλούχο ενδοσπέρμιο. Το αλεύρι σίτου, από την άλλη πλευρά, αποτελείται από όλα τα μέρη του κόκκου, δηλαδή το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο.

Σύμφωνα με το Healthline, αυτό το αλεύρι είναι επιρρεπές σε αλλοίωση επειδή το πίτουρο και το φύτρο περιέχουν λίπη, τα οποία είναι πιο άφθονα στο λάδι.

Τα μη ανοιγμένα πακέτα αλεύρι ολικής αλέσεως θα διαρκέσουν 1-3 μήνες σε ένα δροσερό, στεγνό ντουλάπι. Είναι λιγότερο πιθανό να χαλάσει λόγω υγρασίας. Δεν χρειάζεται ψύξη ή κατάψυξη καθώς οι περισσότερες ζύμες είναι στεγνές.

Στην πραγματικότητα, το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί ότι το άμυλο είναι σταθερό στην αποθήκευση. Αυτό σημαίνει ότι τα αποθηκεύετε στο ντουλάπι σας σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον ψυγείο.

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα φτάσετε στο σημείο όπου η ζύμη πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη είναι να Βεβαιωθείτε ότι έχετε σφραγίσει σωστά τη συσκευασία.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να υπολογίσετε την ποσότητα αλευριού που χρειάζεστε κάθε μέρα και να αγοράσετε ανάλογα.

Το αλεύρι ολικής αλέσεως μπορεί να χαλάσει εάν η συσκευασία σας εκτεθεί σε μόλυνση από βακτήρια που αναπτύσσονται σε ζεστές θερμοκρασίες.

Όταν λοιπόν ανοίξετε το σακουλάκι με το αλεύρι Βεβαιωθείτε ότι η τσάντα έχει κλειδαριά με φερμουάρ. αν όχι Μετακινηθείτε σε άλλο σημείο ή αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για την παρακολούθηση της κατά προσέγγιση διάρκειας ζωής της ζύμης σας. Οι έτοιμες συσκευασίες που αγοράζετε από το μπακάλικο θα έχουν τυπωμένη ετικέτα με την ημερομηνία και την ημερομηνία παραγωγής. «Κατανάλωση πριν» ή «Πριν από τη χρήση»

Η χρήση των πληροφοριών που παρέχονται στην ετικέτα είναι ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν καταναλώνετε χαλασμένο άμυλο.

Είναι απίθανο να υποστείτε σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία σας, ωστόσο, δεν θέλετε να αναλάβετε πιθανούς κινδύνους.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν το αλεύρι ολικής αλέσεως είναι κακό;

Αν σας χαλάσει το αλεύρι ολικής αλέσεως Θα παρατηρήσετε δύο αλλαγές στην υφή, τη γεύση και τη μυρωδιά της ζύμης. Θα φαίνεται επίσης αποχρωματισμένο.

σβώλων χαλασμένο αλεύρι Αυτό οφείλεται στην αλληλεπίδραση του αμύλου με τα βακτήρια, τα οποία προάγουν την ανάπτυξη μούχλας.

Μπορεί να δείτε στίγματα, σημάδι μούχλας, στο αλεύρι σας. Αν βρεθεί κάτι, πετάξτε το αμέσως.

Το να τρώτε σάπιο αλεύρι σίγουρα δεν πρόκειται να σας αρρωστήσει πολύ.Ωστόσο, μερικές φορές η μούχλα στο αλεύρι σας παράγει επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως μυκοτοξίνες. Και μπορεί να έχετε συμπτώματα όπως διάρροια και έμετο.

Αντίθετα, η χρόνια πρόσληψη αμύλου μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο και ηπατική νόσο, σύμφωνα με το PubMed Central.

Κακή σκόνη με ξινή μυρωδιά. Αν η ζύμη σας είναι έστω και λίγο ακατάστατη, θα γίνει πολύ αισθητή.

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

συμπέρασμα

Δεν μπορούμε να προσέχουμε το φαγητό. Το καλό φαγητό είναι απαραίτητο για ένα υγιές σώμα και πνεύμα. Και απλώς κάνετε τη χάρη στον εαυτό σας παίρνοντας τη σωστή προστασία.

Ελέγχετε πάντα την ημερομηνία που αναγράφεται στο πακέτο. Και βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε θρεπτικό αλεύρι ολικής αλέσεως.

στο τέλος της μέρας Η επιμονή αποδίδει.Σε αυτή την περίπτωση, ο συμπληρωματικός σίδηρος, το ασβέστιο, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι πρωτεΐνες και τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, παχυσαρκίας και καρδιακών παθήσεων.

για να αναφέρουμε μερικά Χτυπήστε λοιπόν το καλό σιτάρι Αξίζει τον κόπο και όχι μόνο.

ώρα προετοιμασίας 15 λεπτά

χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

συνολικός χρόνος 30 λεπτά

τι χρειάζεται

  • ζύμη
  • Αεροστεγές δοχείο ή τσάντα με φερμουάρ
  • Ετικέτες και σήματα

συμβουλή

  1. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό για να δείτε πόσο θα διαρκέσει.
  2. ελέγξτε την ημερομηνία “Best by” για να δούμε πότε λήγει.
  3. Φροντίστε να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. (ψυγείο ή ντουλάπι)
  4. Ελέγχετε πάντα για σημάδια αλλοίωσης πριν από τη χρήση.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Comment