Πόσο διαρκεί το ιχθυέλαιο; Κάνει κακό το ιχθυέλαιο;

Αν σας αρέσουν τα συμπληρώματα διατροφής Γνωρίζετε ήδη ότι το ιχθυέλαιο είναι αληθινό! Το λάδι έχει αποκτήσει λατρευτική δημοτικότητα λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων του για την υγεία.

Ο κύριος μοχλός του ιχθυελαίου είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία μας. Υπάρχουν δύο είδη λιπών – καλά και κακά.

και όπως μπορείτε να μαντέψετε Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ανήκουν στην πρώτη κατηγορία.

Το ιχθυέλαιο είναι σημαντικό επειδή το σώμα μας δεν παράγει φυσικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, επομένως βασιζόμαστε σε εξωτερικά συμπληρώματα για να μας δώσουν αυτή την επιπλέον ώθηση.

Το ιχθυέλαιο, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι λάδι που εξάγεται από τους ιστούς των ψαριών. Μπορείτε να το βρείτε σε αφθονία σε λιπαρά ψάρια όπως το σκουμπρί, ο γαύρος και ο τόνος.

Ωστόσο, όπως κάθε άλλο προϊόν διατροφής, Θα πρέπει να γνωρίζετε τη διάρκεια ζωής αυτών των προϊόντων.

Πόσο διαρκεί λοιπόν το ιχθυέλαιο; Πρέπει να ανησυχείτε για το κακό ιχθυέλαιο;

Ας ανακαλύψουμε.

Πόσο διαρκεί το ιχθυέλαιο; Είναι πραγματικά τόσο κακό το ιχθυέλαιο;

Ναι, το ιχθυέλαιο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το ιχθυέλαιο είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που χάνονται πολύ γρήγορα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. που είναι πολύ ευαίσθητο στην οξείδωση

Υπάρχουν πολλοί αντιδραστικοί διπλοί δεσμοί. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά ασταθείς. Ως αποτέλεσμα, όταν εκτίθεται σε οξυγόνο Αποσυντίθενται πιο εύκολα.

Το πόσο γρήγορα διασπάται εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως τον τρόπο επεξεργασίας του ιχθυελαίου ή τον τρόπο αποθήκευσης του. Το τελευταίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το ληγμένο ιχθυέλαιο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο σώμα σας.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να πάρετε αυτό το ρίσκο. Η τυπική διάρκεια ζωής του ιχθυελαίου είναι συνήθως 1-2 χρόνια μετά την ημερομηνία παραγωγής, ωστόσο, αυτή είναι μόνο μια μέγιστη εκτίμηση.

στην πραγματικότητα Το ιχθυέλαιο μπορεί να αλλοιωθεί πριν την ημερομηνία λήξης του. Εξαρτάται από το πώς το αποθηκεύεις.

Για παράδειγμα, ένα μη ανοιγμένο μπουκάλι μπορεί να διαρκέσει έως και 18 μήνες, ενώ ένα ανοιχτό μπουκάλι, από την άλλη, μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 8 μήνες, ανάλογα με το αν το βάζετε στο ψυγείο ή όχι.

Πώς μπορώ να καταλάβω αν το ιχθυέλαιο είναι κακό;

Το ιχθυέλαιο Ranjit είναι κάτι με το οποίο δεν θέλετε να μπλέξετε. Ελέγχετε πάντα τον βαθμό φρεσκάδας πριν φάτε. Όπως ήδη γνωρίζετε, το ληγμένο ιχθυέλαιο μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.

Αν θέλετε λοιπόν να αποφύγετε περιττά προβλήματα υγείας. Προσέξτε για αυτά τα συμπτώματα:

Μυρίζει περίεργα;

Η μυρωδιά είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να παρατηρήσετε όταν λήξει το ιχθυέλαιο. Έχουν μια ξεχωριστή μυρωδιά ψαριού όταν είναι φρέσκα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

κατά την οξείδωση Το ιχθυέλαιο δημιουργεί ένα υποπροϊόν που ονομάζεται υπεροξείδιο των λιπιδίων. Μυρίζει άσχημα και το κάνει λιγότερο αποτελεσματικό.

Δεν φαίνεται σωστό;

Για όσους δεν ξέρουν Οι κάψουλες με φρέσκο ​​ιχθυέλαιο είναι ημιδιαφανείς σε ανοιχτό χρυσό. Έχει επίσης μια σταθερή αναπήδηση. Σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το σφίξετε μέχρι τέρμα.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει όταν το ιχθυέλαιο χαλάσει. Ως αποτέλεσμα της οξείδωσης, μπορεί να σκουρύνει και να χάσει την ελαστική του όψη. αντ ‘αυτού, γίνεται μαλακό.

Οπως και να έχει Είναι καλύτερο να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε. Και τα δύο είναι καλά σημάδια ληγμένου ιχθυελαίου.

Το κάνει άσχημη γεύση;

Δοκιμάστε να πάρετε την κάψουλα με ένα ποτήρι νερό. Αφήνει επίγευση; Εάν η απάντηση είναι ναι Θα πρέπει να το πετάξετε.

Το απλό (φρέσκο) ιχθυέλαιο δεν έχει γεύση, οπότε το να έχεις έντονη γεύση είναι το κάτι άλλο.

συμπέρασμα

Το ιχθυέλαιο έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι ακόμα παλιά.

λόγω ασταθούς χημικής σύστασης Ως αποτέλεσμα, το ληγμένο ιχθυέλαιο μπορεί επίσης να είναι ενδεικτικό της υγείας σας.

Επομένως, σας συνιστούμε να αποφεύγετε τη λήψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίου που μπορεί να έχουν λήξει.Φυσικά, μπορείτε πάντα να το κάνετε αυτό παρακολουθώντας ορισμένα εμφανή σημάδια.

Ωστόσο, εάν θέλετε να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή προστασία Η καλύτερη συμβουλή μας είναι να αποθηκεύετε σωστά και να αποφεύγετε την οξείδωση.

Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο.Επίσης να το αποθηκεύσετε σε δροσερό και ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Επειδή η θερμότητα αυξάνει τον ρυθμό οξείδωσης.

ώρα προετοιμασίας 15 λεπτά

χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

συνολικός χρόνος 30 λεπτά

τι χρειάζεται

  • ιχθυέλαιο
  • Αεροστεγές δοχείο ή τσάντα με φερμουάρ
  • Ετικέτες και σήματα

συμβουλή

  1. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό για να δείτε πόσο θα διαρκέσει.
  2. ελέγξτε την ημερομηνία “αγοράστε πριν” για να δείτε πότε είναι η ημερομηνία λήξης
  3. Φροντίστε να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. (ψυγείο ή ντουλάπι)
  4. Ελέγχετε πάντα για σημάδια αλλοίωσης πριν από τη χρήση.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Comment