Πώς η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία

Η καλή διατροφή δεν αφορά μόνο την απώλεια βάρους. Επηρεάζει επίσης τη διάθεση και την υγεία σας.

Το γιατί τρώτε μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία σε κάποιο βαθμό.

Ωστόσο, η σωστή διατροφή δεν είναι το τέλος της ψυχικής σας υγείας και ευεξίας. Αλλά έχει τεράστιο όφελος για τη γενική υγεία σας.

στο τέλος Η διατροφή σας δεν συνεπάγεται τήρηση της δίαιτας Paleo ή άλλων ειδικών δίαιτων. Για να βελτιώνετε πάντα την ψυχική σας υγεία Πρόκειται για την κατανάλωση τροφών που λειτουργούν για εσάς και το σώμα σας.

Ας δούμε πώς αυτό έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία σας. και ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε την ψυχική σας υγεία.

Επιστήμες Τροφίμων και Συναισθημάτων

Η επιστήμη πίσω από τη σχέση μεταξύ τροφής και διάθεσης βρίσκεται στο γαστρεντερικό σωλήνα. Αυτό το μέρος του σώματός μας αποτελείται από δισεκατομμύρια βακτήρια που επηρεάζουν τους νευροδιαβιβαστές σας. συμπεριλαμβανομένης της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, που σταθεροποιούν τη διάθεσή μας.

όταν τρως σωστά Ενθαρρύνετε τα «καλά» βακτήρια στο έντερό σας να αναπτυχθούν. Επηρεάζει τα πάντα. Αλλά το πιο σημαντικό, είναι η παραγωγή όλων των νευροδιαβιβαστών.

Ως εκ τούτου, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας και στην πρόληψη των επιπτώσεων της κατάθλιψης.

Από την άλλη πλευρά, μια διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες, λίπη και σάκχαρα αναστέλλει την παραγωγή αυτών των καλών βακτηρίων και προκαλεί φλεγμονή.

Επηρεάζει επίσης την παραγωγή νευροδιαβιβαστών και μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα μηνύματα μεταδίδονται στον εγκέφαλό σας.

όταν τρως σωστά Θα τροφοδοτήσετε τον εγκέφαλό σας με καλές ουσίες που θα αυξήσουν τα επίπεδα σεροτονίνης ή ντοπαμίνης σας. και αυξάνουν τα επίπεδα ευτυχίας

Αυτό του δίνει την ικανότητα να καταπολεμά την κατάθλιψη. Αυτό οφείλεται στο ότι έχει αποδειχθεί κλινικά ότι τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης μπορεί να συνδέονται με την κατάθλιψη.

εάν δεν τρώτε καλά Μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή αυτών των συγκεκριμένων νευροδιαβιβαστών. Και μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που επικοινωνεί ο εγκέφαλός σας και τα συναισθήματά σας.

Ζάχαρη: Ο μεγαλύτερος ένοχος

Ο μεγαλύτερος ένοχος όλων αυτών είναι η ζάχαρη.

Επειδή η ζάχαρη αυξάνει τη φλεγμονή. προκαλούν αντίσταση στην ινσουλίνη Και τελικά να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας.Η υπερβολική ζάχαρη όχι μόνο βλάπτει το σώμα σας, αλλά και επηρεάζει επίσης τη διάθεσή σας.

όταν καταναλώνουμε ζάχαρη Προκαλεί φλεγμονή με εκθετικό ρυθμό. Και τα βακτήρια στο πεπτικό μας σύστημα θα ευδοκιμήσουν σε αυτή τη ζάχαρη.

Αυτό προκαλεί έξαρση του νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνης και μπορεί να μειώσει την παραγωγή σεροτονίνης.

Γι ‘αυτό αφού τρώτε τροφές με ζάχαρη για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη. Άρα νιώθεις ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Και το φαγητό που τρώτε μπορεί να προκαλέσει εναλλαγές της διάθεσης.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε όταν έχουν διάθεση. Επειδή τα ζαχαρούχα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν εναλλαγές της διάθεσης. Έτσι τρώμε περισσότερα από αυτά τα ίδια ζαχαρούχα τρόφιμα για να ανακουφίσουμε την κακή διάθεση.

Όταν τρώτε λιγότερα ζαχαρούχα τρόφιμα Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτών των δραματικών ανηφοριών και πτώσεων. που θα σταθεροποιήσει τη διάθεσή σας

Το φαγητό ρυθμίζει τη διάθεσή σας.

Το φαγητό ρυθμίζει τη διάθεσή σας. όταν τρώτε υγιεινά τρόφιμα Θα μειώσει τις εναλλαγές της διάθεσης και θα σας κάνει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι.

Και τα δύο είναι αποτέλεσμα παρατηρημένων νευροδιαβιβαστών και λόγω της τροφής που χρειάζεται το σώμα σας.

Μπορεί επίσης να μειώσει τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης. και να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας Εγκεφαλικό και άλλες χρόνιες παθήσεις Απολύτως

Ναι, η διατροφή σας μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας και τη σωματική σας υγεία και ευεξία.

Οι καλύτερες τροφές και δίαιτες για την ψυχική υγεία

Καθώς προσπαθείτε να εστιάσετε στη διατροφή σας για να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία. Πρέπει να ακούς το σώμα σου και να ξέρεις τι θέλεις.

Αυτό περιλαμβάνει να ακολουθείτε μια πλήρη δίαιτα που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε εάν έχετε ελλείψεις στη διατροφή σας.

Μια καλή τροφή για την ψυχική σας υγεία είναι μια μεσογειακή διατροφή που περιέχει ιχθυέλαιο.

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους για πολλούς ανθρώπους.

Προσπαθήστε να μειώσετε την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών. επεξεργασμένους υδατάνθρακες Επεξεργασμένο και πρόχειρο φαγητό

Ποιες άλλες τροφές πρέπει να τρώω;

Σκέψου τα ακόλουθα:

  • Ολόκληρο φαγητό χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά.
  • Φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες
  • Δημητριακά ολικής αλέσεως παρά επεξεργασμένα δημητριακά
  • φασόλια και όσπρια
  • χόρτα
  • μούρο
  • τρόφιμα πλούσια σε φολικό οξύ, όπως φακές και πεπόνι
  • Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D, συμπεριλαμβανομένων των μανιταριών.
  • Ξηροί καρποί, συμπεριλαμβανομένων των κάσιους και των αμυγδάλων
  • Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το τέμπε, το kimchi και το ξινολάχανο
  • άπαχο κρέας παρά άπαχο κρέας
  • μαύρη σοκολάτα

Αυτές οι τροφές είναι καλές για την ψυχική σας υγεία Ενσωματώστε τις σιγά σιγά στη διατροφή σας. Και προσπαθήστε να στραφείτε σε μια δίαιτα που παρέχει σωστή διατροφή. Έτσι δεν θα βοηθήσει μόνο στην παχυσαρκία και άλλα προβλήματα θνησιμότητας αλλά και στην ψυχική σας υγεία.

περισσότερο από αυτό που τρώτε

Αν και η πρόσληψη τροφής παίζει ρόλο στη συνολική σας διάθεση. Είναι σημαντικό να κοιτάξετε πέρα ​​από το τι τρώτε για θέματα ψυχικής υγείας.

Η λήψη βοήθειας είναι πολύ σημαντική εάν έχετε πρόβλημα ψυχικής υγείας. Είναι σημαντικό να φροντίζετε την ψυχική σας υγεία αλλά και τη σωματική σας υγεία.

Για παράδειγμα, θα δείτε έναν γιατρό εάν έχετε πυρετό ή άλλα συμπτώματα. Ακριβώς όπως θα πηγαίνατε στο γιατρό όταν αισθάνεστε κουρασμένοι.

Η καθοδήγηση από την BetterHelp μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας με πολλούς τρόπους. Εάν έχετε την τάση να τρώτε πολύ Το κόψιμο μπορεί να είναι πιο δύσκολο από όσο νομίζετε. Και ένας σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε.

Ενώ η πειθαρχία και ο έλεγχος σε αυτό που τρώτε είναι σημαντικά, Αλλά είναι ακόμη πιο σημαντικό να λαμβάνετε βοήθεια για θέματα που σχετίζονται με το τι τρώτε. Και μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική υγεία και ευεξία σας.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Comment